HTML

Fényes szellők

Források, újságcikkek a múltból.

Friss topikok

Propaganda osztály

Címkék

1947-es választás (1) Alföldi Népújság (1) alkotmány (1) államosítás (1) állatvédelem (1) Amerikai Egyesült Államok (1) békeharc (1) Békéscsaba (1) beszolgáltatás (1) Bölcske (1) Bor (1) Budapesti Nemzetközi Vásár (1) bűntény (1) csendőrség (1) Dolgozó Ifjúság Szövetsége DISZ (1) egyház (2) egyházellenesség (1) életszínvonal (2) életút (1) értelmiségi (1) film (1) földosztás (1) Földreform (1) Freisiner Tibor (1) Galyatető (1) Gál István (1) Gerő Ernő (1) háborús bűnös (1) halálbüntetés (1) hároméves terv (2) Honorárium (1) Horthy-korszak (1) humor (1) Illés Béla (1) ipari tanuló (1) Írók (1) jazz (1) Josip Broz Tito (1) jutalom (1) Kádár János (1) KALOT (1) karácsony (1) karikatúra (2) Keresztény Női Tábor (1) késés (1) Kisgazdapárt (1) Kiskunfélegyháza (1) kisnyilas (1) Kőbányai Zománcárugyár (1) koldus (1) könyvtár (1) kultúra (1) Kurek József (1) lapbetiltás (1) Losonczy Géza (1) lövöldözés (1) Magyar Dolgozók Pártja (2) Magyar Irodalom (1) Magyar Kommunista Párt (2) munka (1) munkafegyelem (1) munkaidő (1) Munkásőrség (1) munkásosztály (1) munkaszolgálat (1) N (1) népbíróság (1) nyereség-visszatérítés (1) nyilas (2) Nyilaskeresztes Párt (1) öntudat (1) Őszirózsás Forradalom (1) Osztapenko (1) Osztyapenko (1) OTI (1) Pályi Jenő (1) Papp Árpád (1) Parasztszövetség (1) parlamenter (1) Pécs (1) plakát (1) protekció (1) Radnóti Miklós (1) Rajk-per (2) Rajk László (3) Rákosi-per (1) Rákosi Mátyás (3) reakció (1) röplap (1) Slachta Margit (1) Sövényházi-Schön László (1) statárium (1) Steimnzetz (1) Steinmetz Miklós (1) svábok (1) szalámi-taktika (1) Szentandrás (1) szobor (1) Szociáldemokrata Párt (1) szonett (1) Szövetséges Ellenőrző Bizottság (1) Szovjetunió (1) Szovjet irodalom (1) Sztálin (1) Sztójay Döme (1) Tanácsköztársaság (1) termelékenység (2) tömegközlekedés (1) trockista (1) üdülés (1) újévi köszöntő (1) Újságírók (1) ülőhely (1) utcagyerek (1) vasút (1) Vatikán (1) vers (1) zene (1) Címkefelhő

Iratkozz fel!

Olvasóim

Sztálin halálára

2013.03.06. 14:27 eszengé

Tegnap volt hetven éve, hogy 1953. március 5-én Joszif Visszarionovics Sztálin belépett a kommunista mennyország kapuján. Természetesen a Kőbányai Zománc sem feledkezett meg arról, hogy március 18-i számában méltóképpen búcsúzzon a nagy tanítótól. A Generalisszimusz halála  ugyanis nem csüggedést váltott ki, hanem még nagyobb feladatok elvégzésére sarkallta a magyar dolgozókat, amint azt az alábbi írásokból is kitűnik majd.


Éberen őrködünk Sztálin elvtárstól kapott szabadságunk felett

Mi, a „Molotov”-brigád tagjai ígérjük, hogy Sztálin elvtárs útmutatása alapján harcolunk a szocializmus mielőbbi megvalósításáért.

Legjobban úgy bizonyíthatjuk be a Szovjetunió iránti hűségünket, úgy bizonyíthatjuk be azt, hogy Sztálin elvtárs tanításai alapján dolgozunk, hogy a munka frontján jobb eredményeket érünk el. Április 4-re brigádunk megtette a vállalását. De amikor Sztálin elvtárs eltávozott közülünk, kezünk még erősebben markolta meg a szerszámot, jobban dolgoztunk és határidő előtt teljesítettük vállalásunkat.

Ígértjük, hogy még jobb munkával harcolunk a termelés frontján, ébren őrködünk Sztálin elvtárstól kapott szabadságunk és a szocializmust építő Magyarország felett.

Vállaljuk: a felszabadulási hét tiszteletére tíz nappal előbb befejezzük első negyedéves tervünket.

„Molotov”-brigád

Sztálin elvtárs örökké él tanításaiban

A Sztálin-téri gyásznagygyűlésen megfogadtam, még jobban fogok harcolni azon propagandista vonalon, amellyel pártunk már három éve bízott meg. Tudom, hogy Sztálin elvtárs szellemében dolgozom, ha a marxista-leninista tanokkal vértezem fel a rámbízott propagandistákat, mert csak az elmélettel alátámasztott gyakorlati munka lehet eredményes.

Megfogadtam a gyásznagygyűlésen, hogy még harcosabban, éberebb, fegyelmezettebb, tervteljesítésben élenjáró, hazánkat és a Szovjetuniót szerető békeharcosokat nevelek. Magam is állandóan tovább tanulom a marxi-lenini- sztálini útmutatásokat, hogy fogadalmamnak valóban eleget tudjak tenni.

Gróf Pálné

prop[aganda]. szem[unárium]. vezető

Soha nem felejtjük el Sztálin elvtársat, az Ő szellemében dolgozunk tovább

Mi, az esztergaműhely dolgozói Sztálin elvtársat a szívünkbe zártuk. Emlékét soha el nem felejtjük. Megfogadtuk, hogy ezentúl még szorosabban felzárkózunk pártunk és Rákosi elvtárs mögé, hogy Sztálin elvtárs által vezetett szovjet nép győzelmes eredményei – a szocializmus – országunkban is mielőbb megvalósuljon.

Műhelyünkben hathatósabban támogatjuk a százszázalékon alul teljesítő dolgozókat. Kiváló munkatársaink állandó patronálást vállaltak a gyengébb munkatársak felett.

„Kovács”- és „Zsetkó”-brigád

Győzelemre visszük a nagy ügyet, amiért Sztálin elvtárs egész életén át harcolt

A legdrágábbat vesztettük el a mi Sztálin elvtársunkban. De mindennapi munkánkban, a Kőbányai Zománcárugyár égető kemencéinél, a diósgyőri olvasztónál, a sztálinvárosi lakóházaknál, az Ő munkáját, korszakalkotó szellemét látjuk. Ő tovább él közöttünk, mert nem halhat meg, kinek a világ annyi mindent köszönhet.

Az Ő szellemében dolgozunk tovább, és győzelemre visszük azt, amiért Ő az egész életét áldozta. Pártunk sorait szorosabbá zárva, jobb munkával, a nagy Sztálin adta fegyverrel sikeres lesz harcunk.

Barna Zoltán

eszterga

Tovább visszük a béke a zászlaját, amelyet Sztálin elvtárs tartott a legmagasabbra

Ígérjük, hogy minden esetben Sztálin elvtárs útmutatásait követjük. Megfogadjuk, hogy munkánkat  megsokszorosodott erővel folytatjuk tovább. Nem fogunk megtorpanni a nehézségek előtt, hanem leküzdve minden akadályt, híven követjük Sztálin elvtárs szavait és tanításait. Mindig azon az úton fogunk haladni, melyet Ő, a nagy tanító jelölt ki számunkra. Tovább visszük a béke zászlaját és hisszük, hogy a szabadságért folyó harcunk győzedelmeskedni fog a háborús uszítók felett.

Balogh Józsefné

művelettervezés

komment

Címkék: Sztálin

A bejegyzés trackback címe:

https://uzemihirado.blog.hu/api/trackback/id/tr545119845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.07. 09:30:26

Ilyen pillanatokban még jobban össze kell zárnunk, tömörölnünk kell Lenin Pártja körül, mert pillanatnyi gyengeségeinket igyekszik kihasználni az imperializmus. De az imperialisták vihogó pofájáról gyorsan le fog hervadni a káröröm, amikor meglátják, hogy kiállunk Marx, Lenin és a Párt ügye mellett, s ezt a terv túlteljesítésével is bizonyítjuk!

Rókakígyó 2013.03.12. 12:47:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: És továbberősítjük a NER-t... Esküszünk Vezetőn Életére!
süti beállítások módosítása