HTML

Fényes szellők

Források, újságcikkek a múltból.

Friss topikok

Propaganda osztály

Címkék

1947-es választás (1) Alföldi Népújság (1) alkotmány (1) államosítás (1) állatvédelem (1) Amerikai Egyesült Államok (1) békeharc (1) Békéscsaba (1) beszolgáltatás (1) Bölcske (1) Bor (1) Budapesti Nemzetközi Vásár (1) bűntény (1) csendőrség (1) Dolgozó Ifjúság Szövetsége DISZ (1) egyház (2) egyházellenesség (1) életszínvonal (2) életút (1) értelmiségi (1) film (1) földosztás (1) Földreform (1) Freisiner Tibor (1) Galyatető (1) Gál István (1) Gerő Ernő (1) háborús bűnös (1) halálbüntetés (1) hároméves terv (2) Honorárium (1) Horthy-korszak (1) humor (1) Illés Béla (1) ipari tanuló (1) Írók (1) jazz (1) Josip Broz Tito (1) jutalom (1) Kádár János (1) KALOT (1) karácsony (1) karikatúra (2) Keresztény Női Tábor (1) késés (1) Kisgazdapárt (1) Kiskunfélegyháza (1) kisnyilas (1) Kőbányai Zománcárugyár (1) koldus (1) könyvtár (1) kultúra (1) Kurek József (1) lapbetiltás (1) Losonczy Géza (1) lövöldözés (1) Magyar Dolgozók Pártja (2) Magyar Irodalom (1) Magyar Kommunista Párt (2) munka (1) munkafegyelem (1) munkaidő (1) Munkásőrség (1) munkásosztály (1) munkaszolgálat (1) N (1) népbíróság (1) nyereség-visszatérítés (1) nyilas (2) Nyilaskeresztes Párt (1) öntudat (1) Őszirózsás Forradalom (1) Osztapenko (1) Osztyapenko (1) OTI (1) Pályi Jenő (1) Papp Árpád (1) Parasztszövetség (1) parlamenter (1) Pécs (1) plakát (1) protekció (1) Radnóti Miklós (1) Rajk-per (2) Rajk László (3) Rákosi-per (1) Rákosi Mátyás (3) reakció (1) röplap (1) Slachta Margit (1) Sövényházi-Schön László (1) statárium (1) Steimnzetz (1) Steinmetz Miklós (1) svábok (1) szalámi-taktika (1) Szentandrás (1) szobor (1) Szociáldemokrata Párt (1) szonett (1) Szövetséges Ellenőrző Bizottság (1) Szovjetunió (1) Szovjet irodalom (1) Sztálin (1) Sztójay Döme (1) Tanácsköztársaság (1) termelékenység (2) tömegközlekedés (1) trockista (1) üdülés (1) újévi köszöntő (1) Újságírók (1) ülőhely (1) utcagyerek (1) vasút (1) Vatikán (1) vers (1) zene (1) Címkefelhő

Iratkozz fel!

Olvasóim

A Vatikán és az amerikai imperializmus szövetsége

2013.01.14. 14:25 eszengé

 

A Vatikán és az amerikai imperializmus szövetsége

Lampart Üzemi Híradó, 1950. április 22.

A legelső jelenség, ami megkapott, az a nagyarányú érdeklődés volt, mely az előadást megelőzte. A karzatok is zsúfolásig megteltek.

Losonczy elvtárs [Losonczy Géza – eszengé] beszéde elején rámutatott arra a hatalmas vagyonra, amelyet a Vatikán évszázadok alatt hívői millióinak jóhiszeműségén és vallásosságán keresztül szerzett meg és a Vatikán maga is tőkefelhalmozóvá, tőkéssé, tehát a dolgozó nép kizsákmányolójává lett.

Így természetessé vált az a szövetség, amely a Vatikán és az amerikai imperialisták között létrejött. A szentszék nem tudja és soha sem tudta függetleníteni magát az államhatalmaktól. Ennek következtében nem is azt a hivatást töltötte be a földön, amelyet a keresztény ősök létrehoztak (hogy az elnyomottakat emelje fel), hanem a hatalmon levők mindenkori kiszolgálóivá lett. És ez számunkra természetes volt, mert a Vatikán maga is,  mint tőkés kapitalistává vált. Hisz bankjai, gyárai, földbirtokai, kereskedelmi vállalatai voltak és vannak, melynek jövedelmében nem az elnyomottak, hanem a kizsákmányoló osztály uralmát segítik elő.

Ezt domborítja ki az a titkos egyezmény, melyet a Vatikán az amerikai imperialistákkal kötött. Szerintünk ez is természetes, hisz itt közös ellenfél ellen lépnek fel. A szocialista társadalom, az elnyomottak és a kisemmizettek felszabadítója, a Szovjetunió ellen szövetkeztek.

Mit kíván ezen a szövetségen belül az amerikai imperializmus a Vatikántól?

Azt, hogy azokban a politikai harcokban, melyeket a dolgozó nép az elnyomói és kizsákmányolói ellen vív, állítsa szembe azt a több évszázadon át kiépített vallásgépezetet, melyen keresztül a hívők lelkiségét, vallásos meggyőződését használja fel a közös céljuk érdekében, a kizsákmányolók osztályuralmának megszilárdítására.

Lásd az olaszországi választásokat, hol kevéssel a választások előtt pápai kortesszózat hangzott el a Szent Péter-templom erkélyéről. Persze, ez csak egyike a sok közül azoknak a vallásos mezbe burkolt támogatásoknak, melyeket a Vatikán nyújt a szövetségeseinek, a dolgozó nép elnyomóinak.

És mit kap a Vatikán ezért a támogatásért az imperialistáktól?

Ezért a politikai támogatásért megkapja a kizsákmányoláshoz szükséges gazdasági előfeltételeket, melyet az államhatalom, mint erőszakszervezet tud csak biztosítani a tőkések számára. Ilyenek a bányák kihasználására, a vállalatok létesítésére, a kereskedelmi kapcsolatok kiszélesítésére szolgáló jogok. Ezek azok a szempontok, melyekért a Vatikán az amerikai imperialisták szolgálatában áll, mert a Vatikán jövedelmének 80 százaléka éppen az északamerikai és délamerikai államoktól származik.

Nagyon súlyos vádirat ez a Vatikán ellen, ha egyszer lehull a fátyol a hívők, a kizsákmányoltak szeméről!

Még nagyon felháborító az a tény, hogy jámbor papi köntösbe bújt kémek és szabotőrök kiképzését a Vatikán nemcsak Rómában és Olaszországban, végzi, hanem az Egyesült Államokban is. Melyeket aztán a szocializmust építő országokba küldenek szét, különböző megbízatással. Így aztán a Vatikán maga az, amely lehetetlenné teszi a megegyezést állam és az egyház között.

Így alacsonyítják le a vallást politikai eszközzé, és használják fel álcázásnak, sőt pajzsul a tőke és a munka harcában a kizsákmányolók mellett, az elnyomottak ellen.

Ezek voltak azok a gondolatok, amelyek Losonczy elvtárs előadása nyomán bennem kialakultak.

Budai László

23 komment

Címkék: egyházellenesség Amerikai Egyesült Államok Vatikán Losonczy Géza

A bejegyzés trackback címe:

https://uzemihirado.blog.hu/api/trackback/id/tr435017707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2013.01.14. 22:54:23

Az újszövetség a rabszolgák könyve.

A pénz démonizálása és az azzal való foglalkozásokat bűnös tevékenységként való ábrázolás volt mindig is a biztosítéka annak, hogy a rabszolgák gyerekeinek bűnre való hivatkozással tilthassák ezeket a tevékenységeket.

Az egyház által terrorral az emberekbe vert hamis tanítások a 10. generáció után elkezdtek beépülni a génjeinkbe és rossz tulajdonságokká váltak, azért nem tudnak az emberek a pénzel bánni, azért nincs hozzá érzékük (és azért van másoknak) mert a pénzt eleve bűnös dologként kezelve nem racionális eszköz illetve pénzhasználatot tanultak az elődeink. Több tíz generáció nőtt fel a hazug tanításon, és a hosszan tartó hamis tanítással történő rosszindulatú génmódosításnak köszönhetően az egyik legfontosabb készséget vette el az egyház a pénz démonizálása által. Hiszékeny, mindent eltűrő, megbocsájtó, pénzhez nem értő rabszolgákat neveltek az emberekből az erőszakkal-terrorral rájuk kényszerített hamis vallási tanítással. Ennek köszönhetően egy embertelenül kegyetlen rabszolgatartó-kaszt minden korban és időben egyre csak gazdagszik, miközben fényűző körülmények között élve sanyargatják a rosszindulatú génmódosítástól védekezésre képtelen embercsoportokat.

A hívő ember megvakított rabszolga - "fehér-néger", s mint a kutyákat úgy "idomították" őket, hogy minden korban jó kezes és kiszolgáltatott rabszolgák váljanak belőlük. Ehhez kellett a hamis vallási tanítás, rosszindulatú génmódosítás. A rabszolgaság ellen lázadó embereket a papok koncepciós perekben megölték, a szófogadó szolgalelkű hívők pedig eltartották rabszolgatartó uraikat.

Az egyház a hamis vallási tanításokkal tudatosan alapozta meg a ma látható bankrendszert és a következő generációk szenvedését is. Ezek a hamis tanítások tehetőek felelőssé az igazságtalan társadalmi egyenlőtlenségekért, azért, hogy még ma is 1%-ék rendelkezik a javak több mint kétharmada felett. Hamis tanítással rosszindulatú génmódosítással az uralkodó osztály már nagyon régen kiirtotta a pénzel való gondolkodást a hívőkből, a rabszolgákból. A társadalmakra kényszerített hamis világkép és méreg, rosszindulatú génmódosítás akadályozza még ma is a rabszolgák gyerekeit a tisztánlátásban. A valóság luxus és nem mindenkinek megengedett, a rabszolgák (a hívők) nem élhetik meg szabad emberként a valóságot. Míg az elvágott torkú hívő emberek gyerekei egy rájuk kényszerített nem létező virtuális világban szolgaként kóborolnak, addig a választottságára hivatkozó rosszindulatú génmódosítás alól kezdettől védelmet élvező uralkodó osztály tagjai sorban kaphatják a különböző díjakat és érhetnek el hihetetlennek tűnő sikereket az üzleti életben is.

The_Genius 2013.01.15. 02:26:02

Jelenesek 22:

10
Azután monda nékem: Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van.
11
Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is.
12
És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, amint az ő cselekedete lesz.
13
Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
14
Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.
15
De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot.
16
Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.
17
És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jőjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.
18
Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
19
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.
20
Ezt mondja, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!
21
A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.15. 08:27:25

@Free-Press:

Masszív hülyeség ismét, mint ahogy ez tőled szokott lenni.

MasterMason 2013.01.15. 10:52:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem akarok megbántani senkit de az az ember szellemi fogyatékos, amelyik elhiszi, hogy a nőket egy férfi bordájából teremtették. :D Bármiben hihetsz természetesen, csak örökre felejtsétek azt el, hogy a tudományos megalapozott tényeket még egyszer valaha felülírhatjátok szellemi fogyatékosokkal. :P

eszengé · http://kukacossajt.blog.hu 2013.01.15. 12:47:04

@Free-Press: Ennyi erővel minden vallás, mitológia a szellemi fogyatékosoké. Azért nem ártana figyelembe venni azt a szót, hogy szimbolikus.

MasterMason 2013.01.15. 13:01:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

De a többit elhiszed mi? :D Olvastam a deffenzivában a kereszténység című írásod, s mint a rabszolgáknak általában, fogalmad nincs arról, hogy mi a valóság.

Tetszik vagy sem de rabszolgavér folyik az ereidben, a rabszolgák egyszerre korruptak és gyávák. Korruptak mert 30 ezüstért egy hamis ígéretért az örök élet után futva elárulják embertársaikat, és gyávák mert félnek szembenézni saját tévedésükkel, félnek rabszolgatartó uraik fenyegetéseitől, a pokoltól és tűztől.

Szerinted miféle igazságosság van abban, ha a bűnösök bűnéért egy bűntelen szenved? Soha nem jutott még eszedbe, hogy feltedd a kérdést, hogy mennyire igazságtalan az a világ, amelyben a bűnösök feloldozásáért a bűntelent áldozzák fel?! Tudod egy igazságos világban nem kérnek és nem is fogadnak el bűntelen áldozatot a bűnösök feloldozásáért, hogy miért?

Mert az égbekiáltó igazságtalanság!

Egy igazságos világban mindenki a saját bűnéért felel. Miért? Mert az úgy igazságos, ha a bűn elkövetője felel a saját bűnéért. Aki pedig elfogadja, hogy a bűntelen keresztáldozatával embertelen szenvedésével a bűnösök bűnét meg lehet váltani, az a bibliai értelemben vett Barabást kiáltó zsidó. Barabás rabló volt és gyilkos, és mivel a keresztény hívők Barabás bűneit oldozzák fel "isten bűntelen fiának" szenvedésével, így hát nem is maradt más ezeknek a Barabást kiáltó zsidóknak, minthogy rablók és gyilkosok vannak a fejük felett. Isten soha nem áldozna fel egy bűntelent (pláne nem a fiát) rablógyilkosok és egyéb bűnök feloldozásáért, isten világában a bűnösöknek kell(ene) felelniük a bűneikért nem pedig egy bűntelennek. A keresztény emberek kiáltanak még mai is Barabást Róma helytartójának a rabszolgatartó császár a pápa prelátusainak, és abban a pillanatban szabad prédává - zsidó rabszolgává válnak egy olyan világban, amelyben egy soha senki által nem látott lény és a rabszolgaság az úr. Csak nézd meg a pápa címerében azt a néger rabszolgát koronával a fején, azt jelenti, hogy a pápa a négerek vagyis a rabszolgák királya.

MasterMason 2013.01.15. 13:09:27

@eszengé: Igazad van nem szellemi fogyatékosok, áldozatok. De akkor is nagyon vigyázni kell, hogy ezek miatt az áldozatok miatt ne válhassanak mások is azzá.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.15. 13:40:27

@Free-Press:

Maradjunk annyiban, hogy alapszinten sem értesz a témához.

MasterMason 2013.01.15. 23:16:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Maradjunk annyiban, hogy még olvasni sem tanított meg a rabszolga anyukád.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 08:41:31

@Free-Press:

Ostoba vagy. Elég csak a blogodat megnézni, náci-komcsi antiszemita szövegek keresztényelleneséggel ötvözve, mindez óvodás szinten. Kifejezetten örülök, hogy igyekszel sértegetni - bevallom, akkor lennék pánikban, ha a te fajtád dicsérne.

MasterMason 2013.01.16. 09:26:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Hol látsz te ott náci és vagy kommunista szöveget? De bezzeg te nem vagy náci:

"ha a te fajtád dicsérne."

Bocsi de anyád aki Barabást kiáltott, és rabszolga-kereskedők rablógyilkosok kezére adott téged. Nehogy én legyek már a hibás azért, hogy te anyukád rabszolgatanokat adott a szádba.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 09:33:58

@Free-Press:

Olvasd is saját szövegeidet, ne csak írj!

Nem fogok veled komolyan vitázni, erre ne számíts, mert amikor beírtam hozzád, mindent töröltél. Így maradj csak egyedül, henteregj a moslékban, jól vagy ott egyedül.

S igen, én nem vagyok se náci, se komcsi - ez nyilvánvaló minden írásomból.

eszengé · http://kukacossajt.blog.hu 2013.01.16. 09:36:55

@Free-Press: @maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Megkérhetném az urakat, hogy az anyázásokat egymás blogjaiban folytassák, esetleg privátban?
Ha nem haragszanak meg, az anyázó kommenteket ki is törlöm.
További jó olvasást!

eszengé · http://kukacossajt.blog.hu 2013.01.16. 09:50:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ne, haragudj, de nem fogok csőszt játszani. Abban megegyezhetünk, hogy amit itt csináltok az finoman szólva is off. Neked is van blogod, Free-Pressnek is, ott harcoljatok. Vagy emilbe, vagy ahogy akarjátok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 09:58:43

@eszengé:

Lehet, hogy off, de én nem káromkodtam, ellentétben a Free-Presszel. Ezt látnod kell.

eszengé · http://kukacossajt.blog.hu 2013.01.16. 09:59:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Rendben, te nem káromkodtál. A lényegi részt azonban továbbra is fenntartom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 10:22:08

@eszengé:

Oké, a lényegi részben igazad van, ezt nem is tagadtam.

eszengé · http://kukacossajt.blog.hu 2013.01.16. 10:23:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Köszönöm. Remélem, azért továbbra is az olvasóim között tarthatlak számon.
süti beállítások módosítása